Het proces

 

Chemisch zwarten is een proces dat machinedelen met behulp van chemische oxidatie een diep zwarte kleur geeft. Het proces bestaat uit een 3-tal chemische bewerkingen die samen zorgen voor een perfecte zwarte oxidatielaag en een perfect product.

Stap 1 : Ontvetten; De allerbelangrijkste fase in het proces. Alleen een perfect schoon product kan perfect worden gezwart. Black Oxyde Nederland beschikt over een professionele biologisch afbreekbare afkookontvetting die zorgt voor een 100% vet- en olievrij product.

Stap 2 : Chemisch Zwarten; In ons zwartingsbad wordt bij een temperatuur van circa 140 graden Celsius een conversielaag aangebracht. Dit houdt in dat circa 4-5 micron van het stalen oppervlak van uw product gecorrodeerd wordt naar een ijzeroxidelaag (Ferriet). Deze ijzeroxidelaag heeft een diepe zwarte kleur.

nordstrom promo code 2014

Stap 3 : Corrosiebescherming; Tot slot worden uw producten in een speciale corrosiebeschermende olie gedompeld. De ontstane oxidatielaag bevat minuscule porieen die de olie als het ware opzuigen, waardoor een verbeterde corrosiebescherming wordt verkregen.

Uiteraard wordt tussen de processtappen uitgebreid gespoeld. Black Oxyde Nederland maakt gebruik van een cascadespoelsysteem, om zo de milieubelasting tot een minimum te beperken.